Az első hajókirándulás Zadarban – így érdemes felkészülni

Az első hajókirándulás Zadarban – így érdemes felkészülni
0 271

A hajós kirándulás az egyik legemlékezetesebb és legszebb módja annak, hogy kiélvezzük a friss levegőt és a tenger által nyújtott kalandokat zadari nyaralásunk során. Nem csak gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, de egy napos hajós utazás alatt rengeteg szigetet és természeti látványosságot is megcsodálhatunk.

Készülj fel első hajós kirándulásodra az irányzadar.hu tippjeivel!

Hajós kirándulás Zadarban

A hajós kirándulások rengeteg gyönyörű élményt tartogatnak, azonban ha nem készülünk fel alaposan, akkor akár kellemetlen emlékként is végződhet egy csodás tengeren töltött nap. Szerencsére pár elővigyázatos lépéssel már gondoskodhatunk arról, hogy a család apraja-nagyja kiélvezhesse ezt a különleges alkalmat. Elhoztuk most a legtutibb tippeket, amikkel garantáltan szuper kirándulásunk lehet.

Öltözzünk alkalomhoz illően

Ne feledjük el, hogy egy hajós túrára készülünk. Próbáljunk olyan ruhákba öltözni, amiket nem bánunk, ha vizesek lesznek. Ne hagyjuk otthon a fürdőruhát sem, hiszen számos esetben lehetőségünk van mártózni egyet a vízben, vagy akár egy strandolás is beletartozhat a kirándulás programjába.

Gondoskodjunk a megfelelő védelemről a nap ellen

Arra is érdemes gondolni, hogy egész nap napsugárzásnak leszünk kitéve, így érdemes rengeteg fényvédővel és napernyővel vagy hosszú ujjú, lenge öltözettel készülni. A fényvédő krém lehetőleg legalább 50 SPF legyen, és kenjük be magunkat és gyerkőcöket pár óránként – vagy legalább minden fürdőzés után.

Készüljünk elegendő elemózsiával

Bár a legtöbb hajóúton bőséges reggelit és ebédet kapunk, és más snackek fogyasztására is van lehetőségünk, mindig érdemes több étellel és itallal készülni, mint amire eredetileg számítanánk. Lehet, hogy nem ízlik a felszolgált étel, vagy a gyerekek megéheznek a strandolás vagy a szabadidős program közepén. Csomagoljunk olyan ételeket, amik a melegben is kitartanak – ilyenek a kekszek, ropik, sós krékerek, gyümölcsök és az egyéb nem olvadós termékek. Ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról sem – gondoskodjunk bőséges vízmennyiségről, hiszen hosszú ideig ki leszünk téve a hőségnek és a napsütésnek.

Ne feledkezzünk meg a költőpénzről

A hajós kirándulások során apró városok, látványosságok és strandok is útba eshetnek. Bajba kerülhetünk költőpénz nélkül – főleg, amikor megkívánunk egy kávét, vagy a gyerkőcök megkívánnak egy fagyit, vagy esetleg életünk legszebb, legjobb szuvenírjét fedezzük fel az egyik helyi boltban. Készüljünk készpénzzel és kártyával is, azonban ne tartsunk túl sok pénz magunknál a biztonság kedvéért.

Kövessük a hajó szabályzatát

Amikor felszállunk a hajóra, kövessük a legénység és a kapitány utasításait a biztonságos utazás érdekében. A kapitány azért van jelen, hogy mindenki a lehető legnagyobb kényelemben és biztonságban utazhasson, nem pedig azért, hogy elrontsa az önfeledt mókát és kacagást. A saját és utastársaink érdekében érdemes illedelmesen odafigyelni és betartani az általa megadott szabályokat. Lehet, hogy biztonsági mellényt kell viselnünk a fedélzeten, így a gördülékeny hajóút érdekében érdemes minél előbb felkapni és becsatolni magunkat. Mivel a kirándulásra szánt hajók fedélzete nem túl nagy, így próbáljunk a helyünkön maradni és a lehető legkevesebbet járkálni. Maradjunk távol az ugrálástól és a vízbe csobbanástól, főleg akkor, amikor az nem engedélyezett, vagy a mozgó hajó fedélzetén tartózkodunk.

Tengeri betegség

Ha még nem voltunk hajókiránduláson, akkor lehet, hogy tudatában sem vagyunk annak, hogy tengeri betegek vagyunk. Az erősebben ringatózó hajókon előfordulhat, hogy émelygés, fejfájás vagy akár hányinger és hányás is ránk törhet. Érdemes megfelelő gyógyszeres készítményt tartani a táskánkban a biztonság kedvéért, így semmi sem állhat a móka útjába.

Legyünk körültekintőek

A hajó csúszós, vizes, lebeg, mozog, szűk feljárókkal rendelkezik, távolabb lehet, nagyot kell lépni. Annak érdekében, hogy minden porcikánk egyben maradjon, legyünk nagyon óvatosak, amikor a hajóra fel- és leszállunk. Maradjunk nyugodtak, ne kapkodjunk, és lehetőleg mindig kapaszkodjunk.

Nincs más hátra, mint felkészülni életed egyik legszebb hajós élményére. Te tudod már, hogy hova mész? Válogass az irányzadar.hu pompás hajós kirándulásai közül és varázsolt velünk feledhetetlenné a nyaralást.

Hajós kirándulások:

https://iranyzadar.hu/hajos-kirandulasok/kirandulasok/4/

 

 

 

Hasonló cikkek
 Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni

A tökéletes úticélt keresed a család számára, de még nem találtad meg az igazit? Fedezd fel Zadart, a kultúra, a nyári kalandok és a nyüzsgés középpontját.

 

Bővebben
343
Utazz Zadarba tavasszal – 5 ok, amiért itt érdemes kirándulni Utazz Zadarba tavasszal – 5 ok, amiért itt érdemes kirándulni

Egy utazásra vágysz a tavaszi időszakban, de nem tudod, hová mennél el? Szökj el a mindennapok gondjai elől és látogass el Zadarba.

Olvasd el legújabb cikkünket és tudj meg mindent, amit a tavaszi zadari kirándulásokról tudni érdemes!

Bővebben
159
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
 Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni
Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni

A tökéletes úticélt keresed a család számára, de még nem találtad meg az igazit? Fedezd fel Zadart, a kultúra, a nyári kalandok és a nyüzsgés középpontját.

 

2024.01.23.
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

2023.12.18.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.