Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében
0 217

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

A lenyűgöző dalmát tengerpart mentén elhelyezkedő Zadar gazdag történelemmel, bájos építészettel és élénk kulturális színtérrel várja az ide érkezőket. Míg a népszerű látnivalók, mint például a Tengeri orgona és a Nap köszöntése kötelező helyek, Zadar még többet kínál azoknak, akik a tömegtől távol keresik a rejtett kincseket. Ebben az útmutatóban bemutatunk néhány kevésbé ismert úticélt, amelyek egy csipetnyi varázslatot adnak zadari nyaralásához.

Jelena Madijevka királynő park

A nyüzsgő városközponttól távol eső Jelena Madijevka királynő park egy nyugodt oázis, amelyet gyakran észre sem vesznek a turisták. Ez a buja zöld terület tökéletes egy pihentető délutáni piknikhez vagy egy kellemes sétához a többszáz éves fák és gyönyörűen kialakított virágágyások között. A park eléréséhez érdemes lehet kerékpárt bérelni valamelyik helyi kölcsönzőben, vagy egy kellemes sétát tenni a városközpontból indulva.

Punta Bajlo strand

Menekülj el a zsúfolt strandoktól, és fedezd fel Punta Bajlo nyugalmát. Ez a rejtett tengerparti strand kristálytiszta vizet, mesés sziklás partot és békés légkört kínál, így ideális hely azok számára, akik egy eldugottabb fürdőzőhelyet keresnek. Egy rövid autóút alatt eljuthatunk a strandra, vagy akár hajót is bérelhetünk, amellyel felfedezhetjük festői látképet az Adrián.

Öt kút tere

Bár nem teljesen ismeretlen látnivaló, mégis sokszor elfeledkezünk az Öt kút teréről a híresebb látnivalóknak köszönhetően. A zadari Öt kút tere a városi parkhoz közel található. Középkori falak veszik körül, és – ahogy a neve is sugallja – fő látványossága az itt található öt kút. A teret a 19. században alakították ki az osztrákok, azonban eredetileg a velenceieknek köszönhető a kialakulása. Kiváló hely a hőség elől, ahol elfogyaszthatunk egy kávét egy helyi kávézóban, és elmerülhetünk a történelmi hangulatban. A városközpontból gyalogosan is könnyedén elérheted az Öt kút terét.

Gospa od Lurda templom

Ha egy igazán látványos vallási és építészeti emlékhelyet szeretnénk látni, látogassunk el a Gospa od Lurda templomba, amely egy rejtett gyöngyszem Zadar szívében. Ezt a kicsi, de gyönyörű templomot gyönyörű ólomüveg ablakok és ékes díszítések gazdagítják. Tegyünk egy kellemes sétát a közeli utcácskákban, fedezzük fel a hely szépségének varázsát, és élvezzük ki ezt a kulturálisan gazdag élményt.

Cedulin palota

Tégy egy izgalmas időutazást a Cedulin palotában, egy jól megőrzött reneszánsz épületben, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a látogatók. Ez a Zadar történelmi központjában található építészeti gyöngyszem gyönyörű udvarral és gazdag történelemmel rendelkezik. A palota felfedezéséhez érdemes egy városnéző túrához csatlakoznunk, ahol hozzáértő idegenvezetők mesélnek lenyűgöző történeteket Zadar múltjáról.

Zadari szfinx

Bár a szfinxről rögtön Egyiptom juthat eszünkbe, ahhoz, hogy élőben is láthassunk egyet, nem kell messzire utaznunk. A Zadarban található szfinx egy parkban található az óváros mentén, és ugyan sokkal kisebb a testvéréhez mérten, mégis érdekes felfedezni való. Eredetileg Giovanni Smirich olasz építész építette a 20. század elején szerelme emlékére. Ha sétálós kedvünkben vagyunk és szívesen felfedeznénk a helyi parkot, akkor mindenképp ejtsük útba ezt az érdekességet.

 

Zadar rejtett kincsei egyedülálló perspektívát kínálnak ehhez a varázslatos városhoz, lehetővé téve, hogy megtapasztaljuk szépségét a felkapott látványosságokon túl is. Akár egy különleges természeti látványra, akár a kevésbé ismert történelmi helyszínek varázsára vágysz, Zadarban mindent megtalálhatsz. Hozd ki a legtöbbet az utazásból, keresd fel ezeket a rejtett helyeket, és hagyd, hogy Zadar mesés kincsei magával ragadjanak a következő horvát kiruccanás során.

Hasonló cikkek
Ínycsiklandozó falatok Zadar legjobb éttermeiben Ínycsiklandozó falatok Zadar legjobb éttermeiben

Egy zadari nyaralás során mindenképp érdemes elcsábulnunk a helyi éttermek láttán és kipróbálni a dalmát ételeket. Szerencsére az irányzadar.hu csapata most összeválogatta a legjobb zadari éttermeket, így garantáltan a legfinomabb fogásokból csemegézhetsz a vakáció alatt.

Olvasd el étteremajánlónkat és próbáld ki az isteni dalmát konyhát, ha Zadarban jársz!

Bővebben
1233
Túrázás Zadar környékén – kapcsolódj ki ősszel is Túrázás Zadar környékén – kapcsolódj ki ősszel is

Szeretnél új élményeket szerezni idén ősszel? Túrázz Zadar környékén és fedezd fel a mesés őszi tájat Dalmácia egyik legszebb területén.

Olvasd el cikkünket, és tudj meg mindent a természet nyújtotta élményekről Zadarban!

 

Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

2023.12.18.
 Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni
Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni

A tökéletes úticélt keresed a család számára, de még nem találtad meg az igazit? Fedezd fel Zadart, a kultúra, a nyári kalandok és a nyüzsgés középpontját.

 

2024.01.23.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.