Utazz Zadarba tavasszal – 5 ok, amiért itt érdemes kirándulni

Utazz Zadarba tavasszal – 5 ok, amiért itt érdemes kirándulni
0 123

Egy utazásra vágysz a tavaszi időszakban, de nem tudod, hová mennél el? Szökj el a mindennapok gondjai elől és látogass el Zadarba.

Olvasd el legújabb cikkünket és tudj meg mindent, amit a tavaszi zadari kirándulásokról tudni érdemes!

 

Tavasszal már zöldell a természet, rügyeznek a fák és csicseregnek a madarak. Ilyenkor tökéletes az időjárás egy kellemes, pár napos kiránduláshoz, amely során kimozdulhatunk otthonról és feltöltődhetünk a friss levegőn. Ha nem tudsz egy egzotikus helyre elutazni, de többre vágysz, mint a ház körüli séta, akkor látogass el Horvátország egyik legszebb városába, Zadarba. Tökéletes célpont, ha egy pár napos utazást szeretnél kiélvezni egy gyönyörű helyen, ahol számos kirándulási lehetőséged lesz. Most megmutatjuk, miért is érdemes ide ellátogatni, és hogy milyen programlehetőségek állnak rendelkezésre.

 

Időjárás tavasszal Zadarban

A tavaszi időjárás Zadarban tökéletes arra, hogy kiránduljunk egyet. 15°C fok és 25°C fok között alakul a hőmérséklet mérsékelt csapadékkal, így egy vastagabb pulóver vagy egy laza tavaszi kabát bőven elég a hátunkra a kalandozáshoz. Nincs más dolgunk, mint becsomagolni a túrabakancsot és megtervezni a szuper napsütéses kirándulásokat a tavaszi szünetre.

 

Tavaszi szállás Zadarban

A tavasz az utószezon végét és az átmeneti szezont foglalja magába. Ez azért szuper hír, mert ilyenkor rengeteg tényezőt olcsóbban úszhatunk meg – így a szállásokat is alacsonyabb áron foglalhatjuk le. A nyári főszezonhoz képest jelentős akciókra számíthatunk, hiszen ilyenkor üresebb a város, kevesebben utaznak, a legtöbb hely egyelőre még zárva is tart – cserébe mi pedig sokkal jobban fogunk járni.

 

A turisták tavasszal

Az utó- és átmeneti szezonban kevesebb turistával is számolhatunk. Ez tökéletes körülmény a teljes pihenés, relaxáció és feltöltődés eléréséhez. Nem kell hömpölygő embertömegekkel korzóznunk a sétányon, nem lesz teli minden egyes látványosság, és a kirándulások során is végre a természettel lehetünk elfoglalva. Ha szeretjük a csöndes, meghitt hangulatot, és nem vagyunk a hangos, nyüzsgő, bulis nyári időszak rajongói, akkor nem érdemes kihagyni Zadart a tavaszi szünetben.

 

Tavaszi városnézés

Ha a kiruccanásaink során az európai városnézést részesítjük előnyben, akkor nem szabad Zadart kihagynunk. Zadar egy gyönyörű város, ahol számos látnivalót fedezhetünk fel. Rengeteg történelmi műemlékével az UNESCO világörökségi listájára is felkerült, amikor itt járunk, akkor pedig szinte egy szabadtéri múzeumban érezhetjük magunkat. Szánjunk az óvárosra egy-két napot és bolyongjunk egy kellemeset szűk, romantikus utcáin. Nézzük, hogy mit érdemes felfedeznünk:

Már a középkor óta a Népek tere Zadar kultikus központja. Minden fontos történés itt zajlott és zajlik, és innen indul minden út a legfőbb látványosságokhoz. Elindulhatunk a Kalelarga felé, a Tengerpartra, az Öt kút terére vagy a piacra is.

Zadarban az egyházi épületekből sincs hiány. Itt található többek között a Szent Donát templom, a Szent Mária-templom és kolostor, a Szent Anasztázia katedrális, a Szent Krizogonusz templom, a Szent Simeon templom, de még a koraközépkorból is találunk itt templom maradványokat.

Zadar egyik legszebb, leghangsúlyosabb épülete a Szent Anasztázia katedrális, mely a 13. században épült román stílusban. Ha itt járunk, akkor a Szent Donát templomot is látogassuk meg, mely egy igazán különleges látványt nyújt az ide érkezőknek: a kör alakú építményt már a IX. században elkezdték építeni.

A modernebb látványosságok közül nem érdemes kihagyni az Arsenal-t, ahol rengeteg izgalmas program, koncert, kiállítás és kulturális esemény közül válogathatunk. Zadari kirándulás nincs Tengeri orgona látogatás nélkül sem, mely 35 sípból áll, és 7 különböző szinten tud zenélni – és világhírű látványosságnak számít. Épp ilyen érdekes a Nap köszöntése nevű műalkotás, mely hang helyett fényjátékkal kápráztatja el az ide látogatókat.

Nézzük meg az Öt kút terét, a Szárazföldi kaput, a Kalelargát, a Fórumot is. Út közben rengeteg izgalmas látnivalóba fogunk még belebotlani, de szerencsére kávézókból és éttermekből sincs hiány. Élvezzük ki a jó időt, sétáljuk körbe Zadart és szívjuk magunkba a mediterrán életérzést.

 

Tavaszi kirándulások

Ha a város macskakövei helyett a természet lágy ölén sétálgatnánk, akkor sincs probléma. Zadarban rengeteg gyönyörű park áll rendelkezésre a szabadtéri levegőzéshez, emellett pedig nemzeti parkokba és természeti látványosságokhoz is ellátogathatunk innen.

Kiránduljunk el a Jelena Madije Királynő Parkba, az Öt kút tere melletti Grimaldi-bástya tetején kialakított első nyilvános parkba, vagy a Vladimir Nazor Parkba, amelyet természeti emlékművé nyilvánítottak. Ha a várostól távolabb eső részeket fedeznénk fel, akkor pattanjunk bringára vagy húzzunk futócipőt, és irány a Musapstan, amely régi, buja fáiról, valamint népszerű gyalogos és kerékpáros ösvényeiről ismert.

Zadarból könnyen eljuthatunk a Plitvicei-tavakhoz is. Az ikonikus Nemzeti Parkban 16 kristálytiszta tó és 90 lenyűgöző látványú vízesés fogadja a természet szerelmeseit. Rengeteg túraútvonal is rendelkezésre áll, amelyet a kezdők és a haladók is kiélvezhetnek. Járjuk be ezt az álomszép vízesésrendszert és fedezzük fel a helyi különleges növény- és állatfajokat is.

Ha szeretnél egy szervezett buszos kirándulással eljutni ide, akkor válaszd az irányzadar.hu egy napos kirándulását a Plitvicei-tavakhoz:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/plitvicei-tavak-zadarbol---egynapos-kirandulas/4/

Ha pedig már láttad a Plitvicei-tavakat, vagy egy kevésbé felkapott Nemzeti Parkot szeretnél felfedezni, akkor irány a Krka Nemzeti Park. A park hatalmas, főleg érintetlen területet ölel fel és magába foglalja a Krka és a Cikola folyók legszebb szakaszait. A park legnagyobb vízesése, a Skradini vízesés Horvátország egyik legismertebb és legszebb természeti csodája. Csodáld meg a vízeséseket és ismerkedj meg az itt található festői szépségű kis falvak és vízimalmok színes történetével.

Kirándulj el velünk a Krka Nemzeti Parkba és élvezd ki a teljes élményt étel- és borkóstolóval egybekötve:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/krka-vizesesek-etel--es-borkostolo-tura-zadarbol/8/

Ha pedig az adrenalindús kalandokat keresed, bárhol is jársz a világban, akkor próbáld ki a kenu szafarit a Zrmanja folyón. Négy órás csónakázás a Zrmanja folyón, egészen Muškovci településig. Meseszép vízesések, érintetlen természet, kristálytiszta víz – legyen ez a túra a kirándulásod fénypontja! Foglald le itt a helyedet:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/kenu-szafari--rafting-a-zrmanja-folyon-utazas-sajat-autoval/7/

 

 

Hasonló cikkek
Kirándulás a természetbe Zadarból – Plitvicei-tavak és Krka Nemzeti Park Kirándulás a természetbe Zadarból – Plitvicei-tavak és Krka Nemzeti Park

Zadarban nyaralsz idén nyáron? Akkor semmiképp se hagyd ki Horvátország legszebb természeti látványosságait, a Plitvicei-tavakat és a Krka Nemzeti Parkot. Lélegzetelállító vízesések és mesés látvány egyetlen kirándulás alatt.

Kattints és tudj meg többet a legcsodásabb horvát nemzeti parkokról!

 

Bővebben
165
10 kihagyhatatlan strand Zadar környékén 2023-ban 10 kihagyhatatlan strand Zadar környékén 2023-ban

Mutatunk egy listát a Zadar környékén felfedezhető legszebb strandokról, melyeket mindenképp érdemes meglátogatnod, ha a Zadarban töltöd a nyaralásodat. A strandokra eljuthatsz autóval, hajótaxikkal, de számos hajókirándulás során is lehetőséged van ellátogatni.

Nézzük, hol érdemes pancsolni Zadar környékén 2023-ban!

 

Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Elindult az irányzadar.hu oldala!
Elindult az irányzadar.hu oldala!

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy elindult az irányzadar.hu oldala, ahol a legszebb és legemlékezetesebb kirándulásokat tudod lefoglalni Zadari nyaralásodra. Azonban ennél sokkal többet tartogat oldalunk, és most szeretnénk bemutatkozni.

Ismerkedj meg az irányzadar.hu csapatával és vesd bele magad a nyári kalandokba Zadarban!

2023.03.06.
Az első hajókirándulás Zadarban – így érdemes felkészülni
Az első hajókirándulás Zadarban – így érdemes felkészülni

A hajós kirándulás az egyik legemlékezetesebb és legszebb módja annak, hogy kiélvezzük a friss levegőt és a tenger által nyújtott kalandokat zadari nyaralásunk során. Nem csak gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, de egy napos hajós utazás alatt rengeteg szigetet és természeti látványosságot is megcsodálhatunk.

Készülj fel első hajós kirándulásodra az irányzadar.hu tippjeivel!

2023.03.06.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.