Túrázás Zadar környékén – kapcsolódj ki ősszel is

Túrázás Zadar környékén – kapcsolódj ki ősszel is
0 55

Szeretnél új élményeket szerezni idén ősszel? Túrázz Zadar környékén és fedezd fel a mesés őszi tájat Dalmácia egyik legszebb területén.

Olvasd el cikkünket, és tudj meg mindent a természet nyújtotta élményekről Zadarban!

 

Zadar egy festői szépségű város Horvátországban, ami rengeteg nyaralni vágyót vonz a nyári főszezonban. Gyönyörű strandok, pezsgő éjszakai élet és rengeteg kaland vár bennünket a forró napokon, azonban ősszel sem szavad megfeledkezni Zadarról. Ilyenkor elcsendesülnek az utcák, a folyamatos nyüzsgést a nyugodt, meghitt hangulat veszi át, és a természet gyönyörű színekben pompázik. Ez a legjobb időszak arra, hogy felkerekedjünk egy túrázós hosszú hétvégére. Enyhe, kellemes időjárás, rengeteg meseszép útvonal és kirándulás vár ránk. Nézzük, miért érdemes Zadarba látogatni az őszi szünet alatt!

Zadar tengerparti sétánya

Első körben nem kell messzire mennünk egy szuper kirándulásért – elég, ha Zadart körbejárjuk. Ha egy lazább sétára vágyunk miközben gyönyörű kilátásunk nyílik a tengerre, Zadar tengerparti sétánya, a "Riva" tökéletes egy pihentető őszi sétához. Lenyűgöző naplementéknek lehetünk szemtanúi a tenger felett, és a tengerparti fák változó színeit is kiélvezhetjük.

Velebit-hegység

A Zadar városától rövid autóútra található Velebit-hegység fantasztikus túrázási élményt kínál egész évben. Ősszel különösen csodás látványban lehet részünk, hiszen az egész táj szépséges arany színekben pompázik. A Velebit felfedezése közben ne felejtsük el megnézni az Északi Velebit Nemzeti Parkot, ahol számos jól kiépített túraútvonal található, így nyugodtan túrázhatnak itt a kezdők, a haladók és a profik is. Az egyik csúcspont a Premužić, amely egy 57 kilométeres ösvény végén található, és lenyűgöző kilátást nyújt az Adriai-tengerre és a szigetekre.

Paklenica Nemzeti Park

Ha Zadarban járunk, kötelező meglátogatnunk a Zadartól északra található Paklenica Nemzeti Parkot, amely minden itt kirándulót rabul ejt. Két lenyűgöző kanyonja, a Velika és a Mala Paklenica a túrázók paradicsoma. Ősszel a park meleg színekkel kel életre, így tökéletes túracélponttá válik. A túraútvonalak a könnyűtől az extrém nehézig terjednek, így akármilyen szinten is űzzük a túrázás művészetét, biztosan jól fogjuk érezni magunkat. Feltétlenül fedezzük fel az Anića Kukot, egy lélegzetelállító sziklaképződményt, valamint a Manita Peć-barlangot. Mindkettő jól kiépített, jelzésekkel ellátott ösvényeken keresztül érhető el.

Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Park lenyűgöző vízeséseiről és buja növényzetéről híres, és bár főként tavasszal és nyáron felkapott a turisták körében, ősszel is ugyanolyan elbűvölő. A park körülbelül egy órás autóútra található Zadar városától, és számos ösvényen túrázhatunk, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Skradinski vízesésre, a nyugodt tavakra és a történelmi vízimalmokra. A vízen tükröződő őszi színek festői látványt nyújtanak minden ide érkezőnek.

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

A Plitvicei-tavak kicsit távolabb esnek Zadartól, de mindenképp megéri az utazást a világhírű természeti látványosság. A park az UNESCO Világörökség része, így rengeteg látogatót vonz az év minden szakaszában. Ősszel különösen érdemes ide ellátogatni, hiszen a mesés őszi növényzet vörösben pompázik az egész parkban. Az élénk lombokkal körülvett tó- és vízesésrendszer csodálatos hangulatot teremt. Túrázzunk végig a jól karbantartott fából készült ösvényeken, és mindenképpen látogassuk meg a Veliki Slap vízesést, a park legmagasabb vízesését.

Ugljan és Pašman-szigetek

Ha tengerparti túrázásra vágyunk, vegyünk fontolóra egy hajókirándulást Zadarból a közeli Ugljan- és Pašman-szigetekre. Ezek a szigetek könnyen megközelíthetők, és számos túraútvonalat kínálnak festői partvonalaik mentén. Sétáljunk az olajfaligetekben, fedezzük fel a bájos falvakat, és gyönyörködjünk az Adriai-tenger szépségében.

 

Ahogy a nyári tömeg feloszlik, és beköszönt az őszi nyugalom, Zadar és környéke a természet szerelmeseinek kirándulóhelyévé válik. A Velebit-hegység zord csúcsaitól a meghitt Plitvicei-tavakig minden utazó számára megtalálható a tökéletes túraélmény. Ne hagyd ki Zadar szépségét ősszel sem! Kapd fel a túracipőt, csomagold el a fényképezőgépet és készülj fel egy felejthetetlen kalandra ebben a horvát paradicsomban.

 

 

 

Hasonló cikkek
Hasznos információk a zadari nyaraláshoz Hasznos információk a zadari nyaraláshoz

Ha Zadar városát választottad ki úticélnak az idei nyaraláshoz, és korábban még nem jártál itt, akkor érdemes lehet pár hasznos információt megtudni a célpontról ideérkezésed előtt. Szerencsére az irányzadar.hu oldala felkészült helyetted is.

Tudj meg minden fontos infót Zadarról, és élvezd ki nyaralásod felhőtlenül idén nyáron!

 

Bővebben
171
 Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni

A tökéletes úticélt keresed a család számára, de még nem találtad meg az igazit? Fedezd fel Zadart, a kultúra, a nyári kalandok és a nyüzsgés középpontját.

 

Bővebben
343
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Éjszakai élet Zadarban - buli útmutató Horvátországban
Éjszakai élet Zadarban - buli útmutató Horvátországban

Zadar nem csak Horvátország egyik legrégebbi, legnépszerűbb városa, de rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget is tartogat az ide látogatóknak. Ha a nyaralást nem csak pihenéssel szeretnénk eltölteni, és szívesen felfedeznénk a helyi bárokat és klubokat, akkor ezt a cikket kötelező elolvasni.

Ismerd meg Zadar legszuperebb éjszakai szórakozóhelyeit és szerezz felejthetetlen emlékeket az irányzadar.hu segítségével!

2023.05.19.
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

2023.12.18.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.