Kirándulás a természetbe Zadarból – Plitvicei-tavak és Krka Nemzeti Park

Kirándulás a természetbe Zadarból – Plitvicei-tavak és Krka Nemzeti Park
0 175

Zadarban nyaralsz idén nyáron? Akkor semmiképp se hagyd ki Horvátország legszebb természeti látványosságait, a Plitvicei-tavakat és a Krka Nemzeti Parkot. Lélegzetelállító vízesések és mesés látvány egyetlen kirándulás alatt.

Tudj meg többet a legcsodásabb horvát nemzeti parkokról!

Ha Zadarban nyaralsz, akkor érdemes az innen induló kirándulásokat is kipróbálni. Csupán pár óra alatt Európa legszebb helyeit is felfedezhetitek, melyek méltán világhírűek. Álomszép vízesések, csodás tavak és megannyi természeti kincs rejtőzik Zadartól mindössze pár órányira – a Plitvicei-tavakat és a Krka Nemzeti Parkot igazán kár lenne kihagyni. Most bemutatjuk ezt a két nemzeti parkot, és elmondjuk, hová érdemes elkirándulni idén nyáron. Nézzük, mit kell tudni!

Plitvicei-tavak

A Plitvicei-tavak Zadarból 3 órás buszos utazással közelíthetőek meg, de Zadarba tartva, Magyarország felől is megközelíthetjük a Nemzeti Parkot mindössze 4-5 óra vezetéssel.

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország legősibb és legnagyobb nemzeti parkja. Az egész park az UNESCO védelme alatt áll, nem véletlen: 90 vízesést és egy 16 tóból álló, kristálytiszta vizű tórendszert csodálhatnak meg az ide érkezők, amely páratlan látványt nyújt. A közel 300 km2 területű nemzeti parkot főként erdős részek alkotják, így számos túraösvény is rendelkezésre áll, ahol utunk során rengeteg egyedi növényt és élőlényt láthatunk. Családdal vagy kutyussal is érdemes ide ellátogatni, hiszen az egész napos kalandozás garantáltan örök emlékeket fog szerezni mindenkinek. Ha pedig gyaloglás helyett egy még izgalmasabb módon fedeznénk fel a tavakat, akkor érdemes kipróbálni a hajókázást és a vonatozást is.

Rengeteg büfé és étterem áll rendelkezésre a parkban, így nem kell félnünk attól, hogy étlen vagy szomjan maradnánk. Ha nem vagyunk felfedező típusúak, akkor elég csak megpihennünk és magunkba szívnunk ezt a mesés tájat, a gyönyörű zöld környezetet és a víz nyugtató csobogását.

Az irányzadar.hu szervezett kirándulásával pedig még kényelmesebben utazhatsz, mint valaha. Mi megszervezzük helyetted az egész utat, és neked nincs más dolgod, mint reggel 8 órakor felszállni a légkondicionált buszra. Jelentkezz weboldalunkon a kirándulásra a Plitvicei-tavakhoz:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/plitvicei-tavak-zadarbol---egynapos-kirandulas/4/

 

Krka Nemzeti Park

Bár a Krka Nemzeti Park kisebb, mint a Plitvicei-tavak Nemzeti Park, innen sem fogunk csalódottan távozni. Zadartól mindössze 70 kilométerre helyezkedik el ez a meseszép park, ahol szintén lélegzetelállító vízeséseket csodálhatunk meg. A 17 vízesést a Krka folyó köti össze, a park ékessége pedig a hatalmas Skradinski vízesés, mely a kontinens egyik legkiemelkedőbb mészkő vízesése. A teljes vízesésrendszer hossza 800 méter, az itt kialakított túrakörút pedig 1900 méter hosszú. A vízeséseket pedig kényelmes tempóban egy óra alatt körbe is járhatjuk.

Itt a vízesések mellett festői szépségű falvakat és régi vízimalmokat is felfedezhetünk, melyek évszázadok óta használják a folyó erejét. Visovac szigete is itt található, melyen egy ferences rendi kolostor helyezkedik el, amit 1445-ben alapítottak.

A vízimalmokban szuvenírboltokat és etnográf kiállításokat is meglátogathatunk. Ha megéheznénk, számos étterem és büfé szolgál ételt a nap minden szakaszában, így könnyedén felfrissülhetünk a tartalmas túrázás közben.

Az irányzadar.hu segítségével mindössze egy bő óra alatt eljuthatsz a Krka Nemzeti Parkba kényelmes légkondicionált buszos utazás keretében. Mi elintézzük az utazást, a belépőt és a hazautat is, neked pedig nem lesz más dolgod, mint kiélvezni az egész napos kirándulást Európa egyik legszebb helyszínén. Foglald le a helyed weboldalunkon és tarts velünk egy felejthetetlen utazásra a Krka Nemzeti Parkba egyenesen Zadarból:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/krka-vizesesek---egynapos-kirandulas/3/

 

Hová érdemesebb ellátogatni?

Ha egy aktívabb, kirándulósabb, túrázós napra vágytok, akkor a Plitvicei-tavaknál több túraútvonalból is válogathattok, melyek akár a tapasztaltabb kirándulókat is kikapcsolják. Ha egy kellemes sétára vágyunk a szabadban, miközben álomszép vízeséseket és történelmi emlékeket fedezünk fel, irány a Krka Nemzeti Park. Természetesen ha időnk engedi, érdemes mindkét nemzeti parkba ellátogatni nyaralásunk során.

Hasonló cikkek
Elindult az irányzadar.hu oldala! Elindult az irányzadar.hu oldala!

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy elindult az irányzadar.hu oldala, ahol a legszebb és legemlékezetesebb kirándulásokat tudod lefoglalni Zadari nyaralásodra. Azonban ennél sokkal többet tartogat oldalunk, és most szeretnénk bemutatkozni.

Ismerkedj meg az irányzadar.hu csapatával és vesd bele magad a nyári kalandokba Zadarban!

Bővebben
108
 Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni Irány Zadar 2024-ben – 5 ok, amiért itt érdemes nyaralni

A tökéletes úticélt keresed a család számára, de még nem találtad meg az igazit? Fedezd fel Zadart, a kultúra, a nyári kalandok és a nyüzsgés középpontját.

 

Bővebben
343
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Ínycsiklandozó falatok Zadar legjobb éttermeiben
Ínycsiklandozó falatok Zadar legjobb éttermeiben

Egy zadari nyaralás során mindenképp érdemes elcsábulnunk a helyi éttermek láttán és kipróbálni a dalmát ételeket. Szerencsére az irányzadar.hu csapata most összeválogatta a legjobb zadari éttermeket, így garantáltan a legfinomabb fogásokból csemegézhetsz a vakáció alatt.

Olvasd el étteremajánlónkat és próbáld ki az isteni dalmát konyhát, ha Zadarban jársz!

2023.03.06.
Hasznos információk a zadari nyaraláshoz
Hasznos információk a zadari nyaraláshoz

Ha Zadar városát választottad ki úticélnak az idei nyaraláshoz, és korábban még nem jártál itt, akkor érdemes lehet pár hasznos információt megtudni a célpontról ideérkezésed előtt. Szerencsére az irányzadar.hu oldala felkészült helyetted is.

Tudj meg minden fontos infót Zadarról, és élvezd ki nyaralásod felhőtlenül idén nyáron!

 

2023.07.19.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.