10 kihagyhatatlan strand Zadar környékén 2023-ban

10 kihagyhatatlan strand Zadar környékén 2023-ban
0 95

Mutatunk egy listát a Zadar környékén felfedezhető legszebb strandokról, melyeket mindenképp érdemes meglátogatnod, ha a Zadarban töltöd a nyaralásodat. A strandokra eljuthatsz autóval, hajótaxikkal, de számos hajókirándulás során is lehetőséged van ellátogatni.

Nézzük, hol érdemes pancsolni Zadar környékén 2023-ban!

 

Kolovare Strand

A Kolovare Beach a környék egyik legszebb strandja, Zadar óvárosától mindössze 1 kilométerre, rendkívül közel a buszállomáshoz. Ez a város egyik legfelkapottabb strandolóhelye - nem véletlen, hiszen megkapta a Kék Zászló kelismerést, amely a strandok vizének kitűnő tisztaságát jelzi. Ez a partszakasz kavicsos, így érdemes a horvát nyaralások legfontosabb eszközét, egy pár úszócipőt is magunkkal vinni, amikor itt strandolunk. Napozóágyak, éttermek, kávézók és öltözők is rendelkezésre állnak. Ha aktív pihenéssel töltenénk el a nyaralást, akkor itt kipróbálhatjuk a jet-skit, a SUP deszkázást vagy a búvárkodást. Ha kisgyermekekkel érkeznénk, akkor sincs miért aggódnunk, hiszen a parton megtalálható fák tökéletesen hűsítő árnyékot biztosítanak a délutáni pihenőhöz.

 

Borik Strand

A Borik Strand Zadar városközpontjától 4 kilométerre helyezkedik el, azonban nem kell megijedni, hiszen a helyi buszjáratokkal könnyedén eljuthatunk ide. Ez Zadar egyik legnagyobb és legszebb strandja. Egy hotel komplexumhoz tartozik, így nem ingyenes, azonban a belépő ára csekély – mindössze 15 HRK. Bérelhetünk napágyakat és napernyőket, de akár a hűs árnyékot biztosító fák alatt is meghúzódhatunk. Itt is rengeteg aktív program vár ránk, a bátrak pedig akár a parasailinget is kipróbálhatják.

 

Kraljičina plaža (Királynő strandja) – Nin

A Ninben található Királynő strandja egyike a ritka homokos tengerpartoknak Horvátországban. Zadartól körülbelül egy 25 perces autóutat kell megtennünk, hogy eljussunk ide. Tökéletes úticél azoknak, akik nem szeretik a kavicsos tengerpartokat, és inkább élveznék a felhőtlen kikapcsolódást. A legendák szerint az első horvát király felesége annyira beleszeretett ebbe a partszakaszba, hogy végül róla nevezték el. A strandon homokos part, sekély víz, gyönyörű hegyvidéki táj és remek kilátás fogad bennünket. Amennyiben augusztusban érkezünk ide, még a homokfesztiválba is belefuthatunk, ahol különböző homokszobrok építését csodálhatjuk meg.

 

Sabunike Strand

A Királynő strandjától alig 1 kilométerre található meg a Sabunike Strand, ami egy csendesebb, eldugottabb, ezáltal nyugisabb partszakasz. Tökéletes célpont családosoknak, hiszen nincsen nagy tömeg, a part homokos, a víz pedig sekély, így akár 100 méterig is begyalogolhatunk. Ha árnyékot keresnénk, akkor érdemes napágyakat és napernyőt bérelni.

 

Kozino Strand

Ha egy eldugott, tömegmentes, mégis gyönyörű strandot keresünk, akkor a Kozino strandon a helyünk. Zadartól mindössze 15 perc autóútra helyezkedik el. Tökéletes hely egy kis kikapcsolódáshoz, pihenéshez és relaxáláshoz. A partszakasz álomba illően szép, azonban hatalmas kövek és sziklák veszik körbe a vizet, így mindig legyünk körültekintőek. Épp ezért kisgyermekes családok számára sem ajánljuk.

 

Petrcane Strand

Zadartól mindössze 15 percre helyezkedik el ez a bájos fürdőzőhely. Rendkívül népszerű célpont a családosok körében, hiszen kristálytiszta vize nem mélyül hirtelen, így biztonságosan pancsolhatnak kicsik és nagyok is. Itt is bérelhetünk napozóágyakat, ugyanakkor rengeteg természetes árnyék is rendelkezésre áll.

 

Puntamika Strand

A Puntamika Strand Zadartól 3 kilométerre található, és főképp a helyiek körében népszerű. Ezen a partszakaszon nem fogunk nagy tömegekkel találkozni, azonban semmilyen vendéglátó egységet sem fogunk találni. Ez az eldugott, csendes és nyugodt strand tökéletes lesz számunkra, amennyiben egy kicsit elbújnánk a világ elől és a természet szépségében gyönyörködnénk.

 

Punta Bajlo Strand

Zadar óvárosától 3 kilométerre található a Punta Bajlo, amely Zadar környékének egyik legidillibb strandolóhelye. Hófehér sziklák, sziklás és köves környezet, illatos fenyőerdő – a tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz. Ide sajnos nem jár közvetlen buszjárat, így taxizni érdemesebb. Kárpótlásul szuper étterem is található itt, amit mindenképp érdemes kipróbálnunk.

 

Mrljane Strand

Zadar szigetvilágának egyik legszebb szigete Pasman, ahol a legtisztább víz található az Adrián. Komppal juthatunk el a Mrljane strandra, melynek homokos partja egyedinek számít Horvátországban.

 

Sakarun Strand

Zadar közelében található az egyik legnagyobb környékbeli sziget, a Dugi Otok. Ennek az északnyugati részén helyezkedik el a Sakarun strand, amely Horvátország egyik leggyönyörűbb homokos strandja. Fehér homok, sekély, kristálytiszta víz, gyönyörű fenyőfák és festői környezet vár ránk. Szerencsére étterem, zuhanyzó, öltöző és WC is található a helyszínen, így minden adott egy egész napos kiránduláshoz.

Ha egy felejthetetlen hajós kirándulással szeretnéd egybekötni a Sakarun strand meglátogatását, akkor válaszd az irányzadar.hu Sakarun kirándulását. Megtekintheted Zadar híres szigetvilágát, és reggelit, valamint ebédet is biztosítunk.

Foglald le a helyedet az alábbi linken:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/sakarun-strand/2/

 

 

 

Hasonló cikkek
Túrázás Zadar környékén – kapcsolódj ki ősszel is Túrázás Zadar környékén – kapcsolódj ki ősszel is

Szeretnél új élményeket szerezni idén ősszel? Túrázz Zadar környékén és fedezd fel a mesés őszi tájat Dalmácia egyik legszebb területén.

Olvasd el cikkünket, és tudj meg mindent a természet nyújtotta élményekről Zadarban!

 

Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

Bővebben
217
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

2023.12.18.
A legjobb strandok Zadarban kisgyermekes családok számára
A legjobb strandok Zadarban kisgyermekes családok számára

Zadar Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb úticélja. A Dalmáciában található város közel 3000 éves múltra tekinthet vissza, történelmi emlékművei pedig pazar látványt nyújtanak minden ide érkező számára. A mediterrán hangulat és a lenyűgöző óváros mellett csodaszép strandokat is felfedezhetünk a környéken, amit a család apraja-nagyja kiélvezhet.

Az irányzadar.hu legújabb cikkében most megmutatjuk, mely strandokat érdemes felkeresni a kisgyermekes családoknak.

2023.03.06.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.