A legjobb strandok Zadarban kisgyermekes családok számára

A legjobb strandok Zadarban kisgyermekes családok számára
0 154

Zadar Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb úticélja. A Dalmáciában található város közel 3000 éves múltra tekinthet vissza, történelmi emlékművei pedig pazar látványt nyújtanak minden ide érkező számára. A mediterrán hangulat és a lenyűgöző óváros mellett csodaszép strandokat is felfedezhetünk a környéken, amit a család apraja-nagyja kiélvezhet.

Az irányzadar.hu legújabb cikkében most megmutatjuk, mely strandokat érdemes felkeresni a kisgyermekes családoknak.

Borik strand

A Borik strand egy lenyűgöző partszakasz Zadar északi részén. Sekély, apró kavicsos partján homokos részeket is találhatunk, emellett betonozott területeken is megpihenhetünk egy-egy napozás erejéig. A parton található fenyőfák tökéletes árnyékot nyújtanak, ha kicsit visszahúzódnánk a napsütésből, és a kicsik is lepihenhetnek a hűvösben. A víz kristálytiszta, a partról pedig az óváros szépségét is megcsodálhatjuk. A sekély víz, a könnyű megközelíthetőség és a rengeteg vízi móka tökéletes célponttá varázsolja a Borik strandot a kisgyermekes családok számára.

Kolovare strand

A Kolovare strand a legnépszerűbb zadari tengerpart, mely a városközponttól mindössze másfél kilométerré található, Zadar déli részén. Ez az apró, de annál gyönyörűbb partszakasz egy hotel előtt helyezkedik el, mely szintén a Kolovare nevet viseli. Ez az egyik legjobb strand azoknak a családoknak, akik gyerkőcökkel ékeznek ide. A part apró kavicsos, azonban a kristálytiszta, türkizkék víznek köszönhetően nem érhetnek meglepetések a vízben sem; emellett nem fogunk túl nagy hullámzásba belefutni, így nem kell félnünk az esetleges balesetektől. Ezen a strandon is menedéket nyújt a terebélyes fák árnyéka a hőség ellen, így itt a délutáni szundit is kényelmesen letudhatjuk. Érdemes időben érkezni, hiszen a strand rendkívül felkapott a főszezonban.

Drazica strand

A Drazica strand egy lenyűgöző hely, nem véltelen emlegetik Zadar egyik leggyönyörűbb strandjaként. A Drazica öbölben található partszakasz Bograd központjától mindössze 10 perc sétára található. A víz rendkívül tiszta, így nem csak fürdeni, de snorkelezni is van lehetőségünk. A part kavicsos, azonban a nagyon apró és finom kavicsoknak köszönhetően kényelmesen tudunk lepihenni, és a vízbe is könnyen besétálhatunk. A strand mindig tisztán van tartva és rendszeresen gondozzák, emellett rengeteg gyermekek számára is ideális programon is lehetőségünk van részt venni.

Sakarun strand

A Sakarun strand a Dugi Otok sziget északnyugati részén helyezkedik el, és Horvátország egyik legszebb homokos strandjaként tartják számon. Hófehér homokos part, türkiz tengervíz és paradicsomi hangulat vár minden ide érkezőt. A partszakasz óvva van a széltől és a hullámoktól, a sekély víznek köszönhetően pedig még a legapróbb családtagok is kiélvezhetik a pancsolás örömeit. Két étterem is a rendelkezésünkre áll, ha ennénk egy finomat vagy megkoronáznánk a napunkat egy frissítő koktéllal. Emellett zuhanyzó, öltöző és WC is található a parton, így minden igényt kielégítő szolgáltatásban lehet részünk, ha ide érkezünk. A Sakarun strandra könnyedén eljuthatunk az irányzadar.hu által szervezett kirándulásokkal, mely során lélegzetelállító tengeri kalandokban is részünk lehet a gyönyörű hajóút alatt. Csekkold le kirándulásainkat:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/sakarun-strand/2/

Kraljičina strand

A magyarok által Királynő strandjaként is emlegetett partszakasz Horvátország leghosszabb homokos strandja. Zadarból mindössze 17 km-t kell utaznunk, azonban garantáltan megéri a pár perces autóút. A strand Horvátország legnagyobb agyagfürdőzőjéről is ismert, így egy pihentető bőrápoló kezelést is megejthetünk az egész napos fürdőzés alatt. A part teljesen homokos, így kényelmesen élvezhetjük a strandolást, a karibi hangulatról pedig a csodás kilátás gondoskodik. A lassan mélyülő víznek köszönhetően gyermekekkel is pancsolhatunk, a víz melegségének köszönhetően pedig senki nem fog átfáz

Hasonló cikkek
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

Bővebben
217
10 kihagyhatatlan strand Zadar környékén 2023-ban 10 kihagyhatatlan strand Zadar környékén 2023-ban

Mutatunk egy listát a Zadar környékén felfedezhető legszebb strandokról, melyeket mindenképp érdemes meglátogatnod, ha a Zadarban töltöd a nyaralásodat. A strandokra eljuthatsz autóval, hajótaxikkal, de számos hajókirándulás során is lehetőséged van ellátogatni.

Nézzük, hol érdemes pancsolni Zadar környékén 2023-ban!

 

Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Utazz Zadarba tavasszal – 5 ok, amiért itt érdemes kirándulni
Utazz Zadarba tavasszal – 5 ok, amiért itt érdemes kirándulni

Egy utazásra vágysz a tavaszi időszakban, de nem tudod, hová mennél el? Szökj el a mindennapok gondjai elől és látogass el Zadarba.

Olvasd el legújabb cikkünket és tudj meg mindent, amit a tavaszi zadari kirándulásokról tudni érdemes!

2024.03.04.
Elindult az irányzadar.hu oldala!
Elindult az irányzadar.hu oldala!

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy elindult az irányzadar.hu oldala, ahol a legszebb és legemlékezetesebb kirándulásokat tudod lefoglalni Zadari nyaralásodra. Azonban ennél sokkal többet tartogat oldalunk, és most szeretnénk bemutatkozni.

Ismerkedj meg az irányzadar.hu csapatával és vesd bele magad a nyári kalandokba Zadarban!

2023.03.06.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.