A legszebb szigetek Zadar környékén

A legszebb szigetek Zadar környékén
0 84

Élvezd az Adria csodálatos látványát és fedezd fel Horvátország legszebb szigeteit Zadar környékén. Most bemutatjuk azokat a csodálatos szigeteket, ahová mindenképp érdemes elutazni, ha Zadarban nyaralsz.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ess szerelembe Zadar szigetvilágával!

 

A Zadar környéki szigetvilág többszáz kisebb és nagyobb szigetből tevődik össze. A part mellett nagyjából négyszáz négyzetkilométeren terülnek el ezek a természeti csodák, azonban csupán pár sziget van belakva. Nem véletlen, hogy ez az egyik legizgalmasabb terület, amit felfedezhetünk, amikor Zadarban nyaralunk. Kristálytiszta víz, gyönyörű strandok és rejtett kincsek várnak az ide érkezőkre. Nézzük, mely szigeteket érdemes meglátogatni Zadar környékén.

 

Ugljan

Ha meg szeretnénk csodálni Horvátország mesés olajültetvényeit, akkor irány Ugljan. Ugljan szigete Zadarral szemben található, és egy mindössze 20 perces kompozással el lehet ide jutni. Zadarból Preko városába kell átkompoznunk, hiszen ez Ugljan kikötővárosa. Gyönyörű természet, gazdag zöld növényzet és több, mint kétszázezer olajfa található itt. Ha itt járunk, tekintsük meg a 2000 éves olíva olaj gyárat, járjuk körbe Prekot, vagy másszunk fel a Szent Mihály erőd panorámás kilátójába.

Pašman

Pašman szigete Ugljan szigetével van összekötve a Ždrelac-híd által. Könnyen eljuthatunk ide Ugljanból vagy Biogradból egy rövid kompjárattal, így akár egy egy napos kirándulást is szervezhetünk a szigetek felfedezéséhez. Innen csodás kilátásunk nyílhat a zadari szigetvilágra. Pašman érdekessége, hogy itt található az Adria legtisztább vize, hiszen a tenger sodrása hat óránként változtatja irányát. Borászatok, olajültetvények is találhatók itt. Érdemes megtekinteni a Ćokovac bencés kolostort is, ami a 12. században épült.

Pag

Pag Horvátország ötödik legnagyobb szigete, és itt található a leghosszabb partszakasz az egész országban. Zadartól mindössze egy órára helyezkedik el, sziklás látványvilága pedig rendkívül egyedülálló. Ha a fürdőzésen és a kiránduláson kívül bulizni is lenne kedvünk, akkor ez garantáltan tökéletes célpont lesz. A Zrće Beach számos fesztiválnak ad otthont, ahol egész nyáron különböző zenei stílusok képviselői szórakoztatják a bulizó közönséget.

Dugi Otok

Dugi Otok a Zadar környékén található szigetvilág legnagyobb szigete. Gyönyörű történelmi épületek, mesés táj és csodálatos strandok találhatók itt, ahol már a római időkben is szívesen kikapcsolódtak az emberek. A tájat magas hegyek alkotják éles sziklákkal, azonban a parton pedig Horvátország legszebb homokos szakaszait találhatjuk meg. Ilyen a Sakarun strand is. A sziget főként a Telašćica Nemzeti Park miatt ismert, ahol a Mir sós tavat is meglátogathatjuk. A Mir-tó magas sótartartalommal rendelkezik, így a benne való úszást és a tóból merített iszappakolást gyógyító hatásúnak tartják.

Ha meg szeretnéd látogatni a Veli Rat városában található fehér homokos Sakarun strandot, akkor érdemes az irányzadar.hu hajós kirándulását választani. A kirándulás Zadarból minden reggel 9:00-kor indul.

Foglald le a helyed itt:

https://iranyzadar.hu/kirandulas/sakarun-strand/2/

Galešnjak

Zadar és a Pašman sziget között található Galešnjak szigete. A sziget főként különleges alakja miatt érdekes: szív formájának köszönhetően 2009-ben világszerte híres lett. Épp ezért Szerelem szigetnek is hívják, vagy Szerelmesek szigetének.

Kornati szigetvilág

A Kornati szigetvilág vagy Kornati Nemzeti Park az Adria legkülönlegesebb, legnagyobb szigetcsoportja, amely több mint 150 kisebb és nagyobb méretű szigetből áll. Az összes horvátországi sziget 12%-át teszi ki. Az aprócska szigetek a Kornati Nemzeti Park mindössze egynegyedét teszik ki, így a látványt az Adria uralja.Csodálatos hajókirándulásokat és búvártúrákat tehetünk meg itt. A festői látványról a mészköves szigetek és az azúrkék tenger találkozása biztosítja, amelyet gazdag élővilág, olajültetvények vagy gyümölcsösök tarkítanak itt-ott. A Kornati szigetvilág legmagasabb pontja pedig Kornat szigetén található, mely a 273 méter magas Metlina csúcs. A Kornati Nemzeti Park egyik legszebb látványossága pedig az ide tartozó Dugi Otok szigetén található Telsasica Nemzeti Park.

Foglald le te is helyedet az irányzadar.hu kirándulásán és szerezz életre szóló élményeket egy gyönyörű hajós út keretein belül. Választhatod a Kornati- Suha Punta- Telsasica kirándulást fahajóval, vagy a Kornati Nemzeti Park, Lojena öböl & Telascica hajóskirándulást.

Kornati-Suha Punta-Telascica fahajóval

https://iranyzadar.hu/kirandulas/kornati-suha-punta-telascica-fahajoval/5/

Kornati Nemzeti Park, Lojena öböl & Telascica hajóskirándulás

https://iranyzadar.hu/kirandulas/kornati-nemzeti-park-lojena-obol--and--telascica-hajoskirandulas/9/

 

 

 

 

Hasonló cikkek
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

Bővebben
217
Éjszakai élet Zadarban - buli útmutató Horvátországban Éjszakai élet Zadarban - buli útmutató Horvátországban

Zadar nem csak Horvátország egyik legrégebbi, legnépszerűbb városa, de rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget is tartogat az ide látogatóknak. Ha a nyaralást nem csak pihenéssel szeretnénk eltölteni, és szívesen felfedeznénk a helyi bárokat és klubokat, akkor ezt a cikket kötelező elolvasni.

Ismerd meg Zadar legszuperebb éjszakai szórakozóhelyeit és szerezz felejthetetlen emlékeket az irányzadar.hu segítségével!

Bővebben
283
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében
Zadar rejtett kincsei: izgalmas rejtekhelyek Zadar közelében

Zadar az egyik legnépszerűbb úticél a Horvátországban nyaralók körében. Gyönyörű város, meseszép tengerpart és számos látnivaló várja az ide érkezőket. Most megmutatjuk Zadar titkos rejtekhelyeit, amihol még tuti nem jártál.

Olvasd el az irányzadar.hu legújabb cikkét és ismerd meg Zadar rejtett kincseit!

 

2023.12.18.
Kirándulás a természetbe Zadarból – Plitvicei-tavak és Krka Nemzeti Park
Kirándulás a természetbe Zadarból – Plitvicei-tavak és Krka Nemzeti Park

Zadarban nyaralsz idén nyáron? Akkor semmiképp se hagyd ki Horvátország legszebb természeti látványosságait, a Plitvicei-tavakat és a Krka Nemzeti Parkot. Lélegzetelállító vízesések és mesés látvány egyetlen kirándulás alatt.

Kattints és tudj meg többet a legcsodásabb horvát nemzeti parkokról!

 

2023.07.19.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.